Kanang Langkau well taken care of

Datuk Patinggi Jabu have explained to the august house on the issue of allowances given to our brave warriors. We thank him for giving us a better view of the issue. And, now that, we have a clearer view of the issue involving one of the Iban brave warriors, Kanang Langkau, and, I hope blog writers to stop writing and planted a bad image on him (Datuk Patinggi Jabu) and issues related to Kanang Langkau.

Related posting:

5 thoughts on “Kanang Langkau well taken care of”

  1. LB, I have rephrase it better. Planted a bad image on Datuk Patinggi Jabu for not looking into the welfare of Kanang Langkau.

    It may not be as transparent, but I am sure he (Jabu) have done something.

  2. Saya rasa tindakan telah diambil oleh pihak terbabit untuk menjernihkan keadaan. Sesiapa yang berkeupayaan dan berkemampuan sama ada dari segi kuasa atau kepemimpinan seharusnya mendahului orang lain sebagai contoh dan taulan kepada pengikut agar kredibiliti dapat dijaga. Selepas ini kita tutup bab ini dan buka lembaran baru dan berharap agar sesiapa sahaja yang berjasa kepada nusa dan bangsa kemudian hari tidak dibiarkan atau dilupakan begitu sahaja.

  3. Komunis Simanggang semuanya diberi tanah seluas Bahagian Sri Aman itu sendiri, tidak termasuk kontrak-kontrak kerajaan yang jauh lumayan dari pengorbanan askar seperti Kanang.

    Menjadi komunis dan seterusnya menjadi jutawan hartanah dan pemaju perumahan yang kaya raya sememangnya menguntungkan.

  4. Pengorbanan askar di mana-mana negara di dunia ini sekali pun tidak pernah dihargai dalam bentuk wang ringgit. Tugu dibina untuk memperingati mereka dan tiap-tiap tahun kalungan bunga akan diletakkan di atas tugu tersebut. Kalau ada penghargaan yang lain itu pun berbentuk pingat yang hanya ditayang di rumah sendiri sahaja. Itulah ironisnya hidup ini.

Leave a Reply