No Datukship for Kanang ak Langkau?

After all what is has done for the country, he is no better than Datuk Michelle Yeoh, Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Nicole David and now Datuk Lee Chong Wei.

No datukship because he is a Sarawakian and a Dayak, or better an Iban! That is how the BN look at it, the BN who award datukship.

Sick government of the day!

28 thoughts on “No Datukship for Kanang ak Langkau?”

  1. I HEARD from a reliable source(s)…he himself turned down the offer.

    reason?

    keep this to yourself – he has to convert himself to ‘certain’ religion (i think u know) in order to obtain the title.

    dunno whether it’s true or not, you judge.

  2. Nya meh penusah ba Malaysia tu… enti bangsa sida ari Semenanjung udah lama nyadi Tun ukai Datuk agi enggo Panglima Kanang Anak Langkau tu… Aki ngangau Panglima laban pangkat ia diatu enti nitih ke pingat ia bulih nya lebih tinggi agi ari TUN. Tajapan nadai pangkat dikangau kitai diatu tang ba ati aki pama meh ia udah nyadi Panglima kitai. Perintah diatu kurapsi sama mega enggau urang ka merebut perintahnya aljuburi…

    ooooohhhhhhaaaaa….. agi idup agi ngelaban

  3. I think for Kanang, it is the state government who should award him the Datukship. Of course other states can also confer him any awards too.

    So, foremost, it is the fault of the state government for giving Kanang due recognition. What a shame.

  4. headsteadi, yeap; it could be anything the rumours to be spread out. we only highlighted anything that we’ve heard, and i only share what i’ve heard. nevertheless, it’s still an unfair treat for such a living hero to be offered such title – be it costing rm30k or sold his current religious faith.

  5. bansa kitai Iban sigi selalu di tekan ari kelia.Its time for us to stand up and gain recognition and respect from others.Our CM should know this better.Ti bansa Laut,enda ulih bai pangkat ia lekat ba baju.

    Bansa Laut tu selalu minta hormat tang sida jarang ka hormat bansa bukai,laban sida ia ke manah gi ari bansa bukai ko..

    Uji peda ststistic,bansa sapa ke mayuh agi ngaga penyalah dala menoa Malaysia tu..

    Fikir-fikir dan renong-renong lah…..

  6. Tabi kaban,

    Aku mansut ka penemu tu ari segi penemu orang ke ngelala sereta semampai begulai enggau Aya Kanang anak Langkau tu enggau semak.

    Enda ngawa nya perintah Malaysia enda meri pangkat bakanya ngagai Aya Kanang tu.

    Diberi pangkat Datuk bakanya semina ga tak NGERIBAT ka pengidup tiap ari iya aja !

    Tambah mega, Aya Kanang tu nadai minta pangkat bakanya. Jalai Pengidup ke di guna iya, dikena ngidup ka api ba dapur, dikena ngisi ka minyak dalam kereta, bambi ka uchu pulai mansang ka sekula, di kena bebayar ka bil……..

    Pangkat bakanya enti di beri endang di terima tang enti enggai tak peda pia aja mega. Nadai lebih, nadai kurang.

    Pendiau pengidup Aya Kanang tu taja pan semampai mandang tauka ngemaroh ka diri tang endang meruan dipebasa, tegas penemu tang ngena jalai pengelurus tuju runding, penyiru leka jako.

    Kitai ke sama bansa enggau iya ga Nemu, Ngaku, Nerima, Ngambu, Ngingat sereta Niri ka iya nyadi “Wira Bansa” kitai, ke diatu.

    Kabuah pia, ga perintah kitai ke diatu ga enda ngelala, enda ingat ka Aya Kanang tu udah bisi nyengala nabur ka jasa, berambun ka nyawa nulong Sarawak sama negi tauka ngaga menoa begulai enggau Malaya, ke di kumbai kitai diatu Malaysia.

    Ari pengawa ke bakanya, taja pan kitai sama nemu bakani orang bansa bukai nya merening bansa kitai, ukai meh retinya kitai patut mantai ka ati ringat, ngayan ka penemu ka ransi ngagai sida. Gaga sida iya enti kitai bakanya, laban sida nemu, ati ke ringat, penemu ke ransi enda dalam tauka enda panjai bejurai ka runding ati ke tau diguna enggau mansang.

    Tambah mega bisi pan pangkat tang enti enda dipebasa ka orang pan nadai meh nya tau di guna enggau menyana.

    Nya alai perening meh hal Aya Kanang tu ngena penemu ke mansang. Kena meh kes Aya Kanang tu nyadi ka peransang kitai bukai negi, niri ka diri ngena Penemu Baru ke tau dikena ngelala semua lemai utai.

    Udah bansa kitai nyau maioh tau bediri ngati ka diri, mansang maju ngena penemu, endang ngadang lelak tulang, pegari berani liat ati, deka kiroh pansut peluh, kaya raya reta tengkira…..nya baru bansa bukai enggai enda enggai pan ngelala sereta bebasa ka kitai !

    Nya alai aram meh kitai sama begiga sereta bekunsi ka penemu ti alus ti tau meri kitai runding dikena ngemansang ka bansa kitai ngena jalai ke nadai nebak, ngerusak ngenakut ka orang bukai.

    1. Aku amat setuju bendar ngau penemu ungal joseph nya laban nya ndang sebengkah cara ka tau muka mata orang bangsa bukai nengkadah ka bangsa kitai. Laban ka diatu ari sepuluh pelaba ka aku semina tiga ka ngelala tau ka nemu cerita psl aya kita Kanang tu.
      Tu ukai ketegal bangsa kitai nda ngibuh ka pengawa ka udah di kerja ia tang ketegal ari pengurang
      penerang tauka cerita ka betulis psl aya Kanang tu. Ba senentang tu aku maie kitai sama meransang nemiak kitai rebak dudi ngemuan ati ka ransing bebaca ka bub ngica ka sida ila nemu pengurang sumber bub baca bansa diri alu bisi ati ngangkat ka martabat bub kita ba bangsa kitai empu alu sekaligus ngangkat ka penyinu ka bangsa diri.
      Sida ka tujuh ari sepuluh iko ka nda ngelala tu ukai nda ngelala tang semina ningga pia aja pasal pemerani aya kita Kanang tu ngetan ka menua ti di kuasa bangsa bukai kelimpah ari bala- bala tuai ka semina numpang seperau ka di uling ka org. Utai ka beketu nda patut ndar nyadi laban kitai semua nemu sida ka sama begulai ngau aya tu suna udah begelar TUN. Ari sida tu bisi ka nyau ka ngenyau ka nyawa aya Kanang laban ka nyelamat ka ia. Kitai nemu aya Kanang tu suba tau di kumbai kitai mati lebuh ka nyelamai ka bala ia ka begelar TUN ka diatu.
      Tang utai nya semia nyadi ka cerita lalu di bai Aya Raja Berani pegi ninggal ka kitai. Arap ka pengenyau ia serta nama layanan ka di beri org ka ia tau nyadi ka peransang kitai ka dudi niri negi ka bangsa. Mayuh meh utai ka di kenang mansut ka ati ka enda puas pasal layanan org ka bangsa kitai. Ila kitai berandau baru ga. Pesan aku ka semua ka bisi bebaca ka Malaysia Today tu aram meh kitai sama nyaga nama bangsa kitai baka nama Tun Jugah kitai. Badu meh kitai bekelu ka nama Tuai kitai ka beberita. Muji pengawa sida ka ngangkat bangsa di kemain bangsa bukai anang kitai anak bangsa sida ia ngelulu ka sida.

  7. sigi baka ya la nya……actually he rejected the offer….i also heard that bcoz they asked him to convert? it’s stupid…..why must u convert jz bcoz 4 datukship? stupid gov………they tot their religion is the most powerful….enti keling agi idup, dh lama pala bala menteri ”that religion” pantap ya…

  8. Ia ke bendar enda mayuh kitai nemu berita ti bendar. Kati amat iya patut masuk Islam dulu sebedau bulih Datuk – nya kitai enda nemu mih semina iya ke empu tubuh enggau orang ti deka meri pangkat nya. Enti ketegal ke deka masuk Islam enda ibuh bulih datuk tau mih, enti deka bulih datuk enda mih ibuh masuk Islam. Peda orang bansa Cina enggau India; nadai mih sida masuk Islam. Lagi enti masuk Islam nama iya ukai Kanang agi – enda chulin agi. Taja pia enti iya enggai nerima datuk ketegal sigi ari pemaruh ati; nya manah laban ukai senang deka nyaga status datuk. Kemaya hari tu mayuh amat datuk ke ngereja penyalah enggau pengawa jai, lalu mayuh mega datuk nya dibeli sida aja ari sultan. Enda ibuh kiruh enggau pangkat datuk nya. Bereba datuk di Malaysia – nyau nadai stindit agi pangkat datuk. Orang ke belagu sereta jadi enggau laki orang pan bulih datuk – so what’s the big deal of having datuk?

  9. Salute,

    I don’t what is real reason behind why should or should’nt Malaysia goverment not award or give any benefit to this hero. What I heard maybe a rumour and trust rumour is something against the law if you bring this matter to Agong or PM or BN lawmmaker because so stay in country dominate by Malay.
    I agree with such comments that BN is only trust to award any title either Datuk, Dato’, Tan Sri, Tun, Datuk Seri, and many more soon.. Only in Malaysia you can find variety of title. Thats they call it Malaysia Boleh.
    Latest is Lee Chong Wei, award Datukship then hounour RM300K in cash and RM3K per month paid in life time. Amazing right ?
    Then why this our humble warrior Mr. Kanang exclude from that benefit ? Only those idiot on top of Malaysia management can answer and give 10 pages reason !
    Mr. Kanang breath to death to fight enemy (or you can called communist if you want) in Perak during 60s and 70s. The death is near but with extreme spirit to free Malaysian and serve the country he survive. Can or could you compare this with Datuk Michelle Yeoh or Datuk Nicol David ? I bet Michelle tai-chi won’t work and Nicol racket torn into pieces.
    Let us see in West Malaysia. Orang Asli is non-Muslim obviously. Then this BN led put a land, house, car and money as a bait to attract them embrace Islam. Now, majority of Orang Asli is a Muslim. Don’t believe, you can meet them in Pahang and Perak area.
    This is what BN attention to do with Mr. Kanang. Award Datukship, money and others benefit and forget Iban, and where you come from. Then, in next 50 year who is Mr. Kanang, I don’t know.. this must be wrong person, he never became a warrior.. That its full stop !!

    Friends,
    Let us see carefully on our political curve, our Iban leader is nonetheless a rubbish in term of taken care of our sensitive issue. I haven’t heard anything to appreciate our Mr. Kanang from them. This is not the first time, as many in the past that we have to spread blood.
    So, those YBs or YABs reading this, please help your own people. Don’t let them suffer and laugh by our neighbour.

    Thanks & Selamat Tengahari.

    Kaban Kitai

  10. susah…..knapa mesti convert,kalau jujur nk bg orang pangkat datuk.tu adalah umpan kalau lemah iman habis la.

  11. Ko aku, Tuai Kanang tu amat enda beguna ke pangkat Datuk nya. Kapa pangkat nya enti pengidup iya agi baka selama tu. Kapa pangkat nya enti diberi sepengudah kitai sebansa tu nyau kiak-kiak bejaku kin kitu.Kapa nya enti diberi ketegal nyau kena pejal ketegal irauka rayat udah bejaku. Reti utai ko aku tu, kini penunga bala ke pangkat besai agi nya. Semina ngira diri aja. Ngangkatka diri aja. Uji peda ila, sema jaku enti pangkat nya jadi diberi ngagai Tuai Kanang, nya baru pansut sida madahka tu nya tu nya. Aku nulung, aku bejaku, aku madah. Bah nama kebuah ngelama tu enda? Endang baka kitai Iban. Kepapas ke pangan diri. Minta ampun enti jaku tu kasar, tang nya realiti iya. Anang belalai. Anang hipokrit.
    Beri pangkat nya ketegal ati ti deka meri enggau lurus, ngenang pengawa ke udah dikereja Kanang, ukai ketegal utai bukai ke ngenataika penguntung orang.

  12. Enti perintah endang ka meri pangkat ngagai Aya tu, udah lama, ukai diatu, suba maya tudah Aya ke nyau ka lesi. Enda iboh beri pangkat pan laban ba penemu aku semina ngemerat ka baju aja. Laban enti udah jadi Datuk, bai orang kia-kia, ngagai function tu, ngagai function nya, nadai tudah tuai tebeli ka baju mar-mar, gari ke manah-manah kena nitih ka orang. Enti amat ka nulung beri meh gaji pencen iya besai agi awak ke tudah tuai enda irau ke pengidup bala anak uchu iya. Ari Lee Chong Wei 3k sebulan, enda patut perintah Sarawak enda teberi ke sama tauka setengah ari nya. Tanya diatu sapa sadadu ke berani beperang sampai teberunsai lubang perut tang agi idup laban empa pemerani iya ngenan ke menua diri, jangka aku nadai siko enti endang amat dibai orang bperang. Nya alai ngagai tuai menua, ahli politician tulung meh bansa diri empu, anang semina ngemenuh ke kandi tanchut diri empu tau ka jadi ukoi orang ambi ke tau nyalak kitai bansa. Sapa ke makai chabi, iya empu berasai bisa.

  13. Spoke with Kanang’s comrades in Sri Aman here who were with him during his battles with the Communist Terrorists. I have to salute their humbleness for they risked their lives together and luck has it that Kanang got more recognition than his other comrade in arms. A few of them went to his aid when he was shot and wounded in the hail of enemy bullets. Unfortunately they were left out in some kind of army beauracracy for recommendations. Kanang won’t have it any other way for he knows that he should not get more awards than his peers (Iban and Malay soldiers) who equally deserved medals for fighting alongside him and nursing his wounds when he was shot, but they did not recieve any. Truly, he has become an icon for ‘Agi Idup Agi Ngelaban, but he is a hero to his friends’.

  14. PPl,

    agreed 101% wif u guys….i guess as least Lee and Nicol deserved their datukship. Yang melalak ke hulu ke hilir pun boleh dapat datukship ker? amazing right? this is what malaysia is all about. the ppl who is really doing the nation proud & sacrifice for their beloved motherland x dapat apa2…yg melalak pulak dapat…emmmmm what are we going to do about this???/

  15. Datukship diberi orang enti bisi kaban parti kitai recommend ke sapa2 ke di kira layak nerima ia..dalam kes tu sapa ke salah mestilah orang kiati empu ke enda recommend sida ke layak..paham maksud aku?? I don t like gomen also tapi ur own rep lagi teruk….Nicole Dvid boleh Datukship laban sida PKR LimGE recommend..Pikir2 kanlah….do u think those in west msia will look into ur welfare when ur own doorstep neighbor or reps don t even care either u r dead or alive….sorry enti bisi typo emotional mimit

  16. Tu berita baru sereta agi angat. Shah Ruk Khan diberi TYT Melaka pangkat Datuk. Kati baka sida Jacky Chan, pelakon James Bond (not sure his name) enggau mayuh ke bukai ke bisi shooting di Malaysia enda diberi Datuk.

    Nama kini pengujung enti nyau sebarang orang diberi pangkat Datuk?

  17. Please keep religion out of it.

    Lately you see manay Datuks or Datos are crooks. Many owned this and owned that and may not be legal means.

    Datuks and Datos are also for the film industry or singers. I would like to see many porn actress and actors should be given one.

    Stupid people why do we mati2 support politics and politicians. Stay home and mind our own business and boycott them.

  18. It is true that no such awards are given to Dayaks, mainly to distort history. The BN only want to portray that Malays form Malaysia.
    Should honorary be given, I would rather they give cash or other forms of meaningful incentives to the beneficiary, rather than the useless and hypocritic Datukship.
    I would rather use Mr Kanang right to Mr Prime Minister, than En Kanang and Sri Sli Pertiwi Pehin Tai Mahmud.
    All are equal in Indon. Taufic the labourer is addressed as Bapak Taufic, and SBY is addressed as Bapak President
    I always say Dr James, and not “Dato Sri”.

  19. The formation of Malaysia was meant to strenghten Malays position, hence, the name Malaysia which literally means land/country of Malays. Sarawak & Sabah have no place in Malaysia. There are many instances where advertisements were referred to Malaysia but come out to be only Malaya. Just look at the TV3, RTM1, RTM2 and NTV7, they only carry news of Malaya. Only once a while, they show the short snaps of Sabah & Sarawak, or sometimes not a single news about the us.

    Confer Datukship to Panglima Kanang? I don’t think the government of Malaysia fancies that. He was given the highest title above Tun but the government decided not to recognise that. Maybe the regretted that or maybe this title is a threat to the Malays statesmen which are/were no match to Panglima Kanang. Still dreaming? We better have a Dayak TYT to make the dream comes true. Anyway, there is no provision in the Malaysian Constitution stating that a TYT should be a Malay or a Muslim. Anybody can show me?

    Thank you

    Setiaraja

  20. There used to be an advertisement that says, ‘Promosi ke seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak’.

    Nama reti ayat nya? Does that mean Sabah and Sarawak do not belong to Malaysia?

  21. I dont think the Govt will give the title so easy if no return to them. Not only hard to give Datuk ship title but cannot give Tun to the Dayak. So, it will remain Tun jugah as the last Tun of the Dayaks until kiamat lah.

  22. MACAM MANA NAK bestow datukship to BUJANG BERANI KANANG,…….look at our dayak politicians there are so divided. some in SUPP,some in SPDP,some in PBB, some in PKR, some lompat sana lompat sini….mana ada masa mahu bagi datukship to bujang berani Kanang. If only we dayak under one party…..baru meletup SARAWAK…baru ada power to say or demand many thing esp. giving DATUK to KANANG, kurang harga minyak,kolo mee,telor manok,….naik kan lagi harga rokok…heh3 Tengok Penang,Lim beri Nicole ,lee chong wei and ….heh3… tolong bagi KANANG mr Lim….and also all those Bujang Berani Malaysia be it muslim or non muslim. oh…one more thing…dont give so many kind of title….just one title cukup lah….eg DATUK for all. no need TUN,TAN SRI,DATUK SERI….buang dalam tong sampah semua tu.Lastly,cepat2 bagi itu DATUK to kanang….itu rambut sangat putih sudah lo…takut Petara Keling suruh naik atas…susah ohh. MY BIG SALUTE TO ALL OUR OUR BUJANG BERANI….increase their pencen allowance or whatever…..u know they deserve it.so be it

Leave a Reply