Trip to Lubok Antu

Rh. Sandah, Sungai Ara, Lubok Antu

The oldest man of Sungai Ara, Jangga Ak Manggin.

Rumah panjai Pudai, Lubok Antu, where I spent the night.

Batang Ai Dam, Lubok Antu

Another scene of Batang Ai Dam.

Cheryl taking her very first boat ride towards one of the cage where fish is being rear.

Red talapia ready for consumption.

Anna, Cheryl’s cousin from Nanga Mutok, Layar.

The newly built resthouse at the Batang Ai Dam.

I guess the Lubok Antu District Council need to work on the bylaw to curb this scene on the five foot way. It’s certainly not a good sight for tourist during the Visit Malaysia Year 2007 campaign.

Pig for dinner….. anyone?

Folks of rumah Pudai helping out with the preparation of the pig.

The women too….

Thank you to all the residents of rumah Pudai and Sungai Ara for the warm hospitality during my family stay with them.

20 thoughts on “Trip to Lubok Antu”

  1. My first minute viewing your website. It’s might have a lot interesting ideas, stories, pictures etc. Thanks

  2. kamah amat pasar lubok antu…..! Majlis daerah patut berati ke pemeresi pasar lubok antu….. Ukai meda aja… Ni urang ka nemuai agai menoa kitai enti kamah baka nya….. Majlis daerah pro aktif mimit meh dalam tahun melawat Malaysia 2007

  3. pasar lubok antu ba sentang batang ai cukup manah dipeda aku,,ba dalam gambar lah,..enda nemu ba asal dipeda ari gambar,manah ngau ke enda..bisi maya bepeluang ke menua nyin ila ka ga meri komen ia ke bendar…tajapan pappy aku asal ari menua nyin.kami madik enda kala ke menua kia…m,eda gaya gawai taun tu ila enti ulih nujah menua kia ka ga meri komen …

  4. Menua lubok antu endang tebilang ari suba nyentok ka diatu. Tang utai ka ngasoh enda nyamai mata meda, ukai ga mantah enggau ati jai tang awak ka perintah lebih agi district council ulih nusun manah lalu meresi pasar lubok antu. laban nama kabuah bakanya,temuai selalu datai deka meda menua kitai. enti manah sida muji lalu mai paong jako ngagai menua sida.
    Minta ampun enti jako aku tu salah tau ka ngasoh ati bala ba lubok antu enseriban

  5. tabi ngagai semua bala kitai iban.
    Baka aku tu asal ari lubok antu, tang diatu netap ka diri ba miri laban nitih ka periuk asi diri empu. Bala menua lubok antu maioh amai tempat ka endur ngelantang ka ati. Lebih agi palan ti bisi cerita ka bekait enggau orang dulu kalia . Ditu aku meri conto ( Batu bini, batu puyang, wong merah, lalu ba tuchung bukit sempadan menua indonesia enggau malaysia ( atas rumah panjai RH Kumpang ) di kumbai orang bukit semuyung bisi tanda alai Tuan Aroundell ngelantang ka ati maia nya menya.
    Arap ka bala kitai iban ulih mansik utai tu bala enggi bala menyadi kitai melayu ba semenanjung .

    Mupok

  6. Bila nak tayang rumah panjang I (Rh Ngilah Bara)???????? I tunggu ni…..walaupun begitu I’m very proud menjadi anak LA walaupun LA jauh dimata namun tetap di hati.Ok….chow dulu wai………….. From indu dara bara.

  7. hello,sya seorang penilaian hartanah di negari Perak.sya di sini ingin memberi komen tentang kaum Iban iaitu kaum bumiputera.to be one of society in sarawak must have work hard in mind not our(kekuatan fizikal)energy only. tolong lonjakkan paradigma bangsa Iban supaya terpakai di arena pembanggunan antarabangsa.Pemimpin adalah pelayan rakyat bukan dilayan rakyat.jika sya lihat orang Iban di universiti bukan lagi hebat punya pointer tetapi tidak di apply kan di daerah nya..please get something for your bangsa..kunci kejayaan nya adalah jangan dengki sesama bangsa.lihatlah bangsa lain di Malaysia,mereka sama-sama memajukan bangsa mereka.Jangan kita saja senang tapi orang lain menderita…ok that all…..jumpa lagi

  8. Aku asal ari sbangkie panjai Lubok Antu,sapa ngumbai pasar luk antu nadai berubah?? Taun 70an ngagai 80an suba pasar lubuk antu dkiiling buah rian, kampung di belakang pasar, diatu udahpasar baru, station bas baru, ngerimbai market pan bisi taman, market mee pan udah tukar, suba ni bisi you..anang bejai pasar kami, ya endang enda sebaka baka pasar di Kuching, di Miri, kita ke udah ningal ke menua lubuk antu anang nyumbung ke diri yu..Uji hari minggu maioh mensia bejual ke macam barang, bisi menisa datai ari kantu, nya maioh bala kitai bejual..laban kitai tu kelia endang urang asal ari menua batang kepuas..nya meh asal kitai Iban (Dayak).

    Ari aku Orang Sbangkie Panjai, suba rumah Rabong, udah anak ya megai Rumah Anggit, diatu udah tukar urang belalai, rumah Jubang anak Ben, nya meh gaya you..

  9. Alexon Yang, the post was posted on 22 Dec 2006. And, nadai aku meda post ke bejai ke pasar Lubok Antu. My initial post was to urge the local council to look into the cleanliness of the five foot way. Is that bejai?

    And, to clarify our claims to be untrue today (Nov 2008), we would love to see photos that indicate otherwise.

    Over to you..

  10. mmmm…LA..amai2 menua pendiau kitai bansa..sayau ke LA baka aku sayau ke menua aku mpu(Betong). enti maya bisi pengerami, nadai ndur parking kereta laban pemayuh bala mensia…arap ke akan bisi mayuh agik tempat parking ilak auk..heheeh…

  11. Tabi kaban,
    Manah amat gambar menua Lubuk Antu. Aku apin lama ke udah (bulan Sept) bisi travelling enda lama kia.
    Senentang Local Council endang dini-dini baka nya amat pen enda semua. Taja pia sigi patut diberi jaku ukai mantah tang meri constructive opinion, nadai salah.

  12. baru kali pertama kamek pegi kat lubok antu.Nang kacak….Cpa mdh lubok antu six kacak.hope lubok antu molah byk agi pembangunan kat sia.Tandah byk agi owg pegi agax lubok antu…lubok antu nang kacax……..

Leave a Reply